Home Work Courses Exhibitions Contact
  Nederlands   English

 

Cursus Gevorderden Tekenen en Schilderen

Van acryl tot ei-tempera schilderen, van potlood tot krijt, van oliepastel tot soft pastel, van houtskool tot schilderen met zand, van hyperrealistisch tot abstract, van collage tot trompe l’oeil, etc. Er komt van alles aan bod in de cursus, er wordt veel gewerkt met verschillende en gemende technieken.

Elk jaar schrijft Mariska een nieuw cursusprogramma; Aan het eind van het cursusjaar inventariseert zij bij de cursisten wat zij gemist hebben en wat hun wensen zijn voor het komende jaar.
De hedendaagse kunst heeft een grote invloed op het lesprogramma. De tentoonstellingen van musea in de omgeving zijn ook inspiratiebron. Vaak wordt (vrijblijvend) aan de opdracht een museumbezoek gekoppeld.
Zo zijn bijvoorbeeld het Mauritshuis, Gemeentemuseum Den Haag, Stedelijk museum Rijswijk, van Goghmuseum Amsterdam, Kunsthal Rotterdam bezocht m.b.t. de opdrachten. De opdrachten die worden gegeven dagen je uit om jezelf te overstijgen en zijn zeker geen standaard opdrachten. Zij zet haar cursisten geregeld op het verkeerde been, wat hen scherp houdt en hen zelf ook verrast.

Nog niet zo veel ervaring? Ook dan kan je bij deze lessen terecht. Er wordt altijd gekeken wat je niveau is. Zo kan de docent een extra techniek opdracht geven zoals bijv. kleuren mengen, perspectief, compositie opdracht, etc.
Net wat voor jou nodig is.

Al met al is er dus van alles mogelijk in de lessen bij Mariska van den Enden.

Gratis Proefles? Kan altijd in overleg.


Lokatie: VAK, centrum voor de kunsten OPEN Vesteplein 100 Delft
Inschrijven: VAK Delft

Prijs: €690,-
Waarvan materiaalkosten: €80,-

Opdrachten en vrijwerken 36 lessen

Lestijden:
Maandagmiddag     :13:00 – 15:30 uur
Maandagavond      :19:30 – 22:00 uur
Dinsdagavond        :19:30 – 22:00 uur
Donderdagochtend :09:30 – 12:00 uur
Donderdagmiddag   :13:30 – 16:00 uur