Home Werk Cursus Exposities Contact
  Nederlands   English

 

Cursus Gevorderden Tekenen en Schilderen

Door de jaren heen is er heel wat aan technieken gedaan in de schilder- en tekenlessen van Mariska van den Enden: van acryl tot ei-tempera schilderen, van potlood tot krijt, van oliepastel tot soft pastel,
van houtskool tot schilderen met zand, van hyperrealistisch tot abstract, van collage tot trompe l’oeil, etc.

Er komt van alles aan bod in de cursus bij Mariska van den Enden, er wordt veel gewerkt met verschillende en gemengde technieken. Je kunt zowel de opdracht volgen die zij voor de hele groep klassikaal geeft, als vrij werken.
Elk jaar schrijft Mariska van den Enden een nieuw cursusprogramma; Aan het eind van het cursusjaar inventariseert zij bij de cursisten wat zij gemist hebben en wat hun wensen zijn voor het komende jaar.
De hedendaagse kunst heeft een grote invloed op het lesprogramma. De tentoonstellingen van musea in de omgeving zijn ook inspiratiebron. Vaak wordt (vrijblijvend) aan de opdracht een museumbezoek gekoppeld.

De opdrachten die worden gegeven dagen je uit om jezelf te overstijgen en zijn zeker geen standaard opdrachten. Zij zet haar cursisten geregeld op het verkeerde been, wat hen scherp houdt en hen zelf ook verrast.
Nog niet zo veel ervaring? Ook dan kan je bij deze lessen terecht. Mariska kijkt altijd wat je niveau is. Zo kan zij een extra techniek opdracht geven zoals bijv. kleuren mengen, perspectief, compositie opdracht, etc. Net wat voor jou nodig is. Al met al is er dus van alles mogelijk in de lessen bij Mariska van den Enden.

Gratis Proefles? Kan altijd in overleg.


Lokatie: VAK, centrum voor de kunsten OPEN Vesteplein 100 Delft
Inschrijven: VAK Delft


Opdrachten en vrijwerken 36 lessen

Lestijden:

Maandagmiddag 13:00 – 15:30 uur
Maandagavond 19:30 – 22:00 uur
Dinsdagavond 19:30 – 22:00 uur
Donderdagochtend 09:30 – 12:00 uur
Donderdagmiddag 13:30 – 16:00 uur